Vårt fadderbarn

Sedan mars 2004 har vi haft ett fadderbarn. En pojke som är född 2000 och bor i Burkina Faso i Afrika. Enligt plans föreskrifter får vi inte nämna vårt fadderbarns namn då vi valt att visa ett foto på honom.

Han bor tillsammans med sin pappa, mamma, en storasyster och två yngre tvillingbröder. Burkina Faso är ett av de fattigaste länderna i världen, så vårt fadderbarn med familj bor under mycket enkla förhållanden. De har sin egen toalett och en sjö med rent vatten i närheten där de kan hämta dricksvatten året runt. Det gör att de under omständigheterna kan hålla sig relativt friska.

Han hjälper sin mamma med att passa de yngre bröderna när han inte leker med sina vänner. Ju äldre han blir desto mer kommer han att få hjälpa sin pappa och mamma med det dagliga arbetet hemma och runt huset. Eftersom han inte kan skriva själv så får vi brev från en anställd vid Plan som besöker familjen och berättar om honom/dem. Barnen här hos oss tycker om att rita teckningar till honom. Vi har också skickat lite foton på oss och förskolan och så skickar vi lite leksaker/presenter ibland.

Vill du veta mer om Burkina Faso kan du klicka på den här länken (Plans hemsida): Burkina Faso Naturligtvis kan du också fråga oss på Liten och Stor om det är något du undrar över.